Vepřová plec na cibulkách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 650 g vepřové plece
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 feferonky
- 100 g Čertovy cibulky (Kaufland)
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky drceného barevného pepře
- 250 ml šlehačky 33%
Postup Vepřová plec na cibulkách
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.
Vložíme maso ponechané vcelku, krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Šťávu z masa s cibulkami a feferonkou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Provaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.