Vepřová plec marinovaná a pečená v podmáslí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové plece
- 400 ml podmáslí
- 4-5 stroužků česneku
- plná lžíce hořčice
- lžička kurkumy
- lžička hnědého cukru
- lžička mleté papriky
- chilli podle chuti
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- Dále:
- hrst sušené cibule
- kousek sádla
Postup Vepřová plec marinovaná a pečená v podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.
Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny. Občas promícháme, maso by mělo být potopené.
Před pečením maso hodinu předem vytáhneme z lednice. Nahoru nasypeme cibuli, přidáme kousek sádla a trochu podlijeme vodou.
Pečeme přikryté pozvolna na 170 st., do měkka. Podáváme s rýži, těstovinami nebo vařeným bramborem.