Vepřová pečeně s parmezánovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

cca 600 g vepřové pečeně bez kosti
2 čajové lžičky dijonské hořčice
1 cibule na měsíčky
2 snítky rozmarýnu lístky otrhané a posekané
3–4 stroužky česneku (záleží na velikosti)
2 sklenice vody
1 sklenice mléka
100 g strouhaného parmazánu(Gran Moravie)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem.

  2. Do omytého a osušeného masa jsem do tukové vrstvy udělala zářezy. Pak jsem jej ovázala a stáhla provázkem. Takto připravený váleček jsem obalila ze všech stran ve směsi připravené na talířku, snažila se směs dostat i do nařezaných spár.

  3. Na kapce oleje jsem pak maso zprudka ze všech opekla v pánvi, kterou lze dát i do trouby. Maso jsem vyjmula a do pánve vsypala cibuli a smažila ji dozlatova. Nakonec jsem přidala sklenici vody, stroužky česneku, do pánve jsem položila rošt, který držel maso hezky těsně nad nad cibulkou, a na něj jsem položila pečeni.

  4. Pečeně se pekla hodinu. S tím, že v půlce pečení jsem musela přilít asi necelou sklenici vody, protože se mi veškerá tekutina s pánve vypekla.

  5. Poslední tři minuty se pečeně pekla v troubě, která se nahřívala na 220°C pro pečené brambory.

  6. Když jsem maso vytáhla i s pánví z trouby, vybalila jsem stroužky česneku ze slupek, vrátila je k výpeku, přilila jsem mléko a na sporáku to nechala provařit. Pak jsem všechno rozmixovala tyčovým mixérem. Při ohřevu na mírném plameni jsem do omáčky vmíchala nastrouhanou Gran Moravii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!