Vepřová pečeně recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová pečeně bez kosti
cibule
slanina
šunka
česnek
sůl
pepř
kmín
tekuté koření na maso nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a dále tenké stroužky česneku (nemusí být). Osolit, můžeme i opepřit, přidat koření vhodné na toto maso. Já potírám tekutými kořeními, vytvoří krásnou kůrku. Pokud nemáte tekuté koření, potřít olejem. Ovázat potravinovým provázkem a ideálně nechat v lednici do druhého dne odležet, ale nemusí být.

  2. Maso z jedné a druhé strany zprudka osmažíme na oleji. Mezitím nakrájet cibulku na kostičky. Tu pak vložit do pánvičky po vytažení masa. Pečínku posypat trochu kmínem, přidat cibuli a vložit do trouby vyhřáté na 170 C. Podléváme vlastní šťávou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!