Vepřová pečeně na šalvěji recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové pečeně (vcelku, nejlépe s kostí)
- šalvěj
- sůl
- pepř
- 2 jablka nakrájená na plátky (půlměsíčky)
- máslo (cca 1-2 lžíce)
Postup Vepřová pečeně na šalvěji
Postup přípravy receptu
-
Pěčeni osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme šalvěji (lístky, já používám drcenou a posypu ze všech stran).
Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby na 170-175°C na cca 60-80 minut (hotové poznáte dle zlatavé barvy kůrky).
Mezitím si nakrájíme jablka, na panvičce rozpustíme maslo a jablka lehounce podusíme (jablka musí změknout a být vláčná, ale pozor ať nespálíte máslo).
Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s jablky. Jako příloha jsou možné brambory. Lepe mi chutná s rýží, (Jasmínová rýže osmahlá na másle (minutka až minutka a půl), pak zalijeme vodou a vaříme dokud se voda nevyvaří cca 10-15 min., přikryjeme a necháme dojít.)