Vepřová pečeně na šafránu a citronech recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g vepřové kýty nebo plece
sůl
čerstvý mletý pepř
celý pepř
2 citrony
400 ml vývaru
2 PL medu
šafránová vlákna
1 PL hrubozrnné hořčice nebo jiné hořčice
bylinky (celerová nať, petrželka apod.)
tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu kuchyňsky upravíme, osušíme, osolíme a okořeníme.

  2. Omyté citrony nakrájíme na plátky, rozdělíme na upravené maso se špetičkou šafránu a připevníme kuchařskou nití.

  3. Maso vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 90 minut.

  4. V horkém vývaru rozpustíme med a cca po 30 minutách pečení v troubě, vepřovou pečení přelijeme vývarem s medem.

  5. Tento postup opakujeme každých cca 15 minut.

  6. V polovině pečení přidáme hrubozrnou hořčici, celý pepř a dál pečeme doměkka.

  7. Nakonec výpek slijeme, ochutíme solí, bylinkami. Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem. Můžeme přidat na zjemnění lžíci másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!