Vepřová pečená marinovaná žebírka recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- marináda:
- černé pivo
- protlak
- olej
- sojová omáčka
- lžička medu
- steakový pepř koření na steaky (kdo co má rád)
- Nedávám přesný poměr surovin neboť každý si marinádu ochutí jak má rád,
- tahle byla naše
Postup Vepřová pečená marinovaná žebírka
Postup přípravy receptu
-
Žebírka jsem marinovala 36 hodin a během té doby 3x otáčela, aby maso bylo stejně naloženo.
Pak jsem je přendala na plech, zalila marinádou a osolila. Přikryla alobalem a pekla na 200°C doměkka.
Během pečení také několikrát podlila sosem co vznikl při pečení.
Když byla žebra měkká, odkryla jsem alobal a pekla na 250°C, aby žebírka chytla kůrku. Celkový čas je individuální, podle velikosti žeber (já pekla celkem asi 90 minut).