Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- pesto z medvědího česneku nebo mletý špenát
- listové těsto
- vejce
Postup Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180 stupňů (horní, dolní pečení s ventilátorem) Rozválíme listové těsto a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Položíme na něj panenku, kterou osolíme, opepříme a potřeme z obou stran pořádnou vrstvou pesta z medvědího česneku.
Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme panenku do těsta obdobně jako u štrúdlu. Opět celé potřeme vejcem, je možné ještě posypat sezamovými semínky.
Dáme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 30 minut. Po upečení necháme ještě 5 minut dojít. Maso by mělo být krasně měkoučké a těsto na povrchu křupavé. Podávala jsem s vařenými brambory a čalamádou ze zelí.