Vepřová líná směs - špíz II. recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g vepřové kýty
(může být i krkovice nebo plec)
200 g tvrdších hřibů
2 nožky klobásy dle vlastního výběru
2 cibule
2 větší papriky
4 menší rajčata
3-4 brambory
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
(použila jsem uzenou)
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička sezamového semínka
(kdo nemá rád, vynechá)
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, sojovou omáčku a olej. Promícháme, uzavřeme a necháme alespoň 2 hodiny uležet (nechala jsem přes noc).

  2. Klobásku nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky a rajčata na čtvrtiny. Hřiby a papriku nakrájíme na větší kousky, brambory na polovinu nebo na čtvrtky, podle velikosti.

  3. Nakrájené suroviny dáme do větší ohnivzdorné mísy, přidáme naložené maso, vše promícháme a přiklopíme druhou částí mísy nebo zakryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!