Vepřová líčka v pikantní marinádě recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 900 g vepřových líček
- 200 g gazdovské slaniny (anglické)
- 13 žampionů (větších)
- 2 červené cibule
- 4 řapíky celeru
- sůl
- 2 lžíce oleje
- na marinádu:
- 400 ml červeného vína (polosladkého)
- 1/2 kl chilli koření
- 7 lžíce sojové omáčky
- 4 cm čerstvého zázvoru
Postup Vepřová líčka v pikantní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.
Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony překrojíme na polovinu, pokud máme menší kousky, necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na drobné kostky a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.
Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na poloviční výkon cca 50 minut.
Poté přidáme žampiony, oškrábeme nožem přichycený výpeček do šťávy, dle potřeby dolijeme vařící vodou a opět pod poklicí ještě 15 minut dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, hodí se i rýže.