Vepřová líčka na majoránce recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 700 g vepřových líček
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla
- 500 ml vepřového vývaru
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 dl vody
- majoránka
Postup Vepřová líčka na majoránce
Postup přípravy receptu
-
Očištěná líčka od blan rozkrojíme na dvě poloviny, osolíme a opepříme je.
V pomalém hrnci při teplotě 140°C orestujeme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, na ni vložíme líčka, osmažíme je ze všech stran dohněda a zalijeme vepřovým vývarem.
Hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 4 hodiny). Po třech hodinách do hrnce vlijeme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě, řádně promícháme a přidáme majoránku. Po čtyřech hodinách je maso dokonale uvařeno, dochutíme dle své chuti.