Vepřová kotleta rychle a chutně, s lehce navinulou šťávou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové kotlety bez kosti (cca 1,5 cm silné)
- 1 lžíce solamylu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička celého kmínu
- 1 malá cibule
- 1 lžička pomerančové marmelády
- 150 ml vývaru
- vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- plátek másla o síle 1 cm
- sůl
- mletý pepř
Postup Vepřová kotleta rychle a chutně, s lehce navinulou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.
Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín. Vložíme plátky masa, smažíme 5 minut z každé strany, vytáhneme z pánve a uchováme v teple.
Do výpeku dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, šťávu a opatrně seškrábneme výpečky. Přidáme marmeládu, česnek, promícháme a 4 minuty silným varem provaříme. Nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.
Plátky masa dáme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží nebo s pečivem.