Vepřová játra se sušenými rajčaty, harissou a červenou paprikou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 600 g vepřových jater
- 180 g uzené slaniny
- olej
- 1 PL ostré harissy
- 2-3 sušená rajčata v oleji
- 3-4 cherry rajčátka
- 1 červená paprika
- 2 šalotky
- vývar na podlití
- hladká mouka na zahuštění
- pepř
- sůl
Postup Vepřová játra se sušenými rajčaty, harissou a červenou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Játra pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená, cherry rajčata) a papriku bez jádřinců pokrájíme na plátky.
Pokrájenou slaninu a šalotky orestujeme na oleji, přidáme zprudka orestovat kousky jater, pokrájených na plátky. Opepříme.
Podlijeme vývarem, přidáme harissu a plátky sušených rajčat. Dusíme do měkka (v tlakovém hrnci na cca 8-10 minut). Nakonec přidáme cherry rajčátka a papriky. Zakverláme mouku s vodou, vmícháme k játrům a zelenině.
Povaříme ještě cca 10-12 minut. Podle podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží (bramborem apod.)