Věnečky s krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 250 ml vody
- 90 g Omegy (tuk)
- špetka soli
- 140 g hladké mouky
- 4 vejce
- Krém:
- 600 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 6 lžic cukru krystal
- 250 g másla
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce horkého mléka
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Věnečky s krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme krém. Uvaříme pudink z uvedených surovin a do uvařeného pudinku vmícháme nakrájené máslo. Za občasného promíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na směs přitiskneme kuchyňskou fólii a dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc). Vychlazenou směs ušleháme elektrickým šlehačem do hladkého krému, až budou věnečky upečené.
Zapneme troubu na 200°C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s tukem a vsypeme naráz všechnu mouku. Snížíme teplotu a za stálého míchání asi po 5 minutách vytvoříme těsto, které se přestane lepit na stěny a dno hrnce. Odstavíme, necháme mírně vystydnout a po jednom zapracujeme vařečkou všechna vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na plech věnečky.
Dáme do vyhřáté trouby na 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a pečeme ještě 10 minut. Během celé doby pečení neotevíráme troubu. Věnečky po sundání z plechu ihned horké rozřízneme. Po vychladnutí nastříkáme na spodní části krém a přiklopíme lehce vršky.
Do menší misky prosejeme cukr, přilijeme horké mléko a vařečkou utřeme polevu. Do hotové hladké polevy vmícháme citronovou šťávu a potřeme vršky věnečků. Necháme zaschnout pár minut a můžeme podávat.