Velikonoční vykrajovaná vajíčka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 150 g hladké mouky
- 100 g bramborového škrobu (Solamyl)
- 90 g moučkového cukru
- dřeň z vanilkového lusku
- 140 g másla
- 1 žloutek
- meruňková a jahodová marmeláda na slepení
Postup Velikonoční vykrajovaná vajíčka
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie ho dáme asi na 30 mint odležet do chladu.
Odleželé těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme oválná vajíčka. Polovinu oválků ozdobně vykrojíme malinkými vykrajovačkami, nejmenší dírky můžeme vykrojit třeba brčkem. Hotové vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme lehounce dorůžova.
Upečené tvary necháme vychladnout a pak marmeládou slepujeme vždy jedno plné a jedno vykrájené vajíčko. Nakonec můžeme lehce pocukrovat.