Velikonoční nádivka s pórkem a špenátem recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 250 g uzeného bůčku
- 1 veka (nebo 6 rohlíků)
- 4 vejce
- 3 dl mléka
- 100 g pórku
- 100 g listového špenátu (může být i mražený)
- 100 g pažitky
- 1 lžička muškátového květu
- 2 lžičky mletého barevného pepře
- 1 lžička česneku (nebo česnekové pasty)
- sůl
- tuk na vymázání formy
Postup Velikonoční nádivka s pórkem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Veku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, žloutky, přidáme bůček nakrájený na malé kostičky, vše zelené nakrájené na drobno, koření a na konec sníh z bílků.
Promícháme a vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy (dortová, srnčí hřbet, prostě co máte po ruce).
Pečeme minimálně 30 - 40 min na 180 °C. Záleží na troubě jak peče.