Velikonoční hlavička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového masa (plec uzený bůček kuřecí maso)
- sůl
- 500 g starších housek
- 750 ml masového vývaru
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 2 lžíce nakrájené pažitky
- 2 lžíce sekané petrželky
- tuk na vymazání formy
Postup Velikonoční hlavička
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso.
Troubu předehřejeme na 180°C. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a 6 žloutků. Opatrně promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou zapékací formu a hlavičku pečeme 40–50 minut. Pokrm podáváme teplý nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.