Vařený jehněčí krk v zelenině recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 700-800 g jehněčího krku
- 1-2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- asi 5 brambor
- sůl
- mletý pepř
Postup Vařený jehněčí krk v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí krk nasekáme na plátky, omyjeme a vložíme do papiňáku. Osolíme, opepříme, přidáme hrubě krájenou cibuli a česnek, zalijeme vodou a dáme vařit.
Po 45 minutách hrnec otevřeme, přidáme krájené brambory, mrkev a dovaříme doměkka.
Porce krku podáváme na nahřátých talířích s částí zeleniny i trochou vývaru. Můžeme posypat sekanou petrželkou.
Je to vlastně takový eintopf. Kdo nemá papiňák, může samozřejmě uvařit v normálním hrnci doměkka.