Vařený jazyk - přírodní, smažený recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1 kg vepřových jazyků (4-5 ks dle velikosti)
- 3 l vody
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- sůl
- křen
- hořčice
- chléb
Postup Vařený jazyk - přírodní, smažený
Postup přípravy receptu
-
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.
Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.
Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.
Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.