Vánoční pomerančový punč recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- 50 g cukru
- 250 ml pomerančové štávy 100 %
- 1 lžíce hřebíčku
- 3 kusy skořice
- 1 badyán
- 1 lžíce cukru
- 50 g černého čaje
- 300 ml rumu
- pomeranč (popř. citron - změna)
Postup Vánoční pomerančový punč
Postup přípravy receptu
-
Cukr necháme zkaramelizovat. Poté jej zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až se vše rozpustí. Přidáme koření a cukr. Směs sejmeme z ohně.
Mezitím černý čaj zalijeme 1 a ½ litrem vařící vody a necháme 3-5 minut louhovat. Poté čaj scedíme a udržujeme horký, přidáme nakrájený pomeranč i s kůrou (omytý).
Vše slijeme dohromady, přidáme rum a můžeme podávat. Množství rumu a cukru si upravte dle chuti.