Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 2 velká rozšlehaná vejce
- 40 g anglické slanina nebo šunky
- 1 menší jarní cibulka
- 5-6 listů medvědího česneku
- sůl
- mletý pepř
- máslo nebo olej
Postup Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou.
Po osmažení slaniny s cibulkou vše zalijeme rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci (dvě velká nebo tři menší), do kterých jsme vmíchali na nudličky pokrájené listy medvědího česneku a smažíme do ztuhnutí vajec. Pomoci nám může krátké zaklopení pokličkou.
Omeleta by měla být vláčná a nevysušená, spodní část pevná a vrchní ještě lesklá a vláčná. V tuto chvíli přesuneme omeletu na talíř a ihned podáváme, buď s čerstvou zeleninou nebo pečivem či krajíčkem chleba.