Vafle s ananasem a kávovou šlehačkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 sáčku prášku do pečiva
trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
120 g oleje
190 g vody - dle potřeby
2 vejce
trošku oleje na potření plotýnek vaflovače
Dále:
1 ananasový kompot
1 šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml studeného mléka
2 lžičky Nescafé - jemné v prášku (ne granule)
lžička moučkového cukru pokud je třeba

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dohromady mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a pak přidáme vodu, kůru nebo aroma, olej, vejce a metličkou vše prošleháme do středně husté hmoty o konzistenci husté smetany nebo jogurtu. Pokud je třeba přidáme trošku vody nebo opačně malinko mouky.

  2. Vaflovač necháme rozehřát, plotýnky slabě potřeme olejem, rozetřeme trochu těsta a upečeme.

  3. Po upečení odkládáme na mřížku, aby vafle zespod nezvlhly a zůstaly křupavé.

  4. Hotové vafle dozdobíme dle své fantazie šlehačkou a ovocem. Místo ananasu můžeme použít např. banány.

  5. Kávovou šlehačku si připravíme tak, že podle návodu na sáčku ušleháme hustou šlehačku a na závěr do ní zašleháme kávu - prášek a podle potřeby malinko dosladíme. Můžeme použít i jinou šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!