Vafle s ananasem a kávovou šlehačkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
- 120 g oleje
- 190 g vody - dle potřeby
- 2 vejce
- trošku oleje na potření plotýnek vaflovače
- Dále:
- 1 ananasový kompot
- 1 šlehačka v prášku Dr. Oetker
- 150 ml studeného mléka
- 2 lžičky Nescafé - jemné v prášku (ne granule)
- lžička moučkového cukru pokud je třeba
Postup Vafle s ananasem a kávovou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dohromady mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a pak přidáme vodu, kůru nebo aroma, olej, vejce a metličkou vše prošleháme do středně husté hmoty o konzistenci husté smetany nebo jogurtu. Pokud je třeba přidáme trošku vody nebo opačně malinko mouky.
Vaflovač necháme rozehřát, plotýnky slabě potřeme olejem, rozetřeme trochu těsta a upečeme.
Po upečení odkládáme na mřížku, aby vafle zespod nezvlhly a zůstaly křupavé.
Hotové vafle dozdobíme dle své fantazie šlehačkou a ovocem. Místo ananasu můžeme použít např. banány.
Kávovou šlehačku si připravíme tak, že podle návodu na sáčku ušleháme hustou šlehačku a na závěr do ní zašleháme kávu - prášek a podle potřeby malinko dosladíme. Můžeme použít i jinou šlehačku.