Václavkový guláš (bez mouky) recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 600-700 g václavek
- 2 velké cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 větší brambora
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 červená paprika (kapie menší)
- 2 lžíce mleté papriky
- vývar masový nebo zeleninový
- kmín
- sůl
- pepř
- chilli
- špetka majoránky
Postup Václavkový guláš (bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Václavky propláchne, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, václavky a krátce orestujeme. Zasypeme paprikou a po krátkém zamíchání zalijeme vývarem tak, aby byl trochu nad nad houby.
Bramboru nastrouháme najemno a přidáme s nasekaným česnekem a solí k houbám. Vaříme asi deset minut a přisypeme nakrájenou papriku. Vaříme dalších 10-15 minut. Guláš by měl mít hustotu tak akorát. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí. Nakonec dochutíme pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem.