Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 1 uzené vepřové koleno s kostí (cca 1,5kg)
- 300 ml černého piva
- 200 g kuliček červeného rybízu (mraženého)
- 3 lžíce rybízové marmelády
- 1 lžíci na jemných slzičkách nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 1 plátek másla o síle 2cm
Postup Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.
Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí, nastavíme II.stupeň a vaříme 5 hodin.
Poté měkké koleno vytáhneme, vykostíme a naporcujeme.
Šťávu z hrnce přelijeme do kastrůlku a prudkým varem zredukujeme na hustější omáčku, kterou zjemníme plátkem másla.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík nebo noky.