Uzené maso ve fazolkách-rychlé a jednoduché recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- uvařené uzené maso (měla jsem masitá žebra z polévky)
- 400 g Bonduelle fazolek
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- 5O g anglické slaniny - nemusí být
- 1/2 Masoxu -nemusí být
- 200 ml uzeného vývaru
- tymián
- trošku kopru -nemusí být
- tak 3 kapky citrónu
- olej
- sůl
Postup Uzené maso ve fazolkách-rychlé a jednoduché
Postup přípravy receptu
-
Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.
Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme pokrájenou slaninu, chvilku ji necháme vysmahnout a vhodíme cibuli, česnek a cibulku-mícháme a po krátkém smažení přidáme fazolky, necháme je také osmahnout, pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
Za chvilku dáme maso, mícháme, prohříváme, doladíme tymiánem, koprem, solí, pepřem, necháme ještě povařit do doby, než se nám zredukuje tekutina, aby jí nebylo moc, fazolky jsou hodně šťavnaté.