Uzenářské hovězí recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 400 g hovězí kýty
- 50 g anglické slaniny
- 1 pikantní klobása
- 70 g šunky vcelku (ne lisované)
- 1 cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- olej
- pepř
- sůl
Postup Uzenářské hovězí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.
Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme.
Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.
Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar.
V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme.
Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.