Uzenářské hovězí recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

400 g hovězí kýty
50 g anglické slaniny
1 pikantní klobása
70 g šunky vcelku (ne lisované)
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
100 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
vývar
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.

  3. Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme.

  4. Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.

  5. Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří.

  6. Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar.

  7. V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme.

  8. Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou.

  9. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!