Uzená žebra v kapustě recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 uzená žebra
- 1 cibule
- 1 kapusta
- 100 g anglické slaniny (nebo jiné)
- česnek (nebo granulovaný)
- vývar ze žeber
- špetka chilli koření
- sůl
- olivový olej (nebo sádlo)
Postup Uzená žebra v kapustě
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme uzená žebra, necháme část uzeného vývaru a dáme stranou, z ostatního si můžeme udělat polévku. Dál nakrájíme kapustu na proužky jako zelí, slaninu také na proužky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.
Do kastrolu dáme trochu oleje, na něj cibulku s česnekem, zpěníme, přidáme slaninu, nakonec kapustu, osolíme a dusíme.
Zatím obereme žebra a maso nakrájíme na kousky, velké asi jako jedno sousto.
Do dusící se kapusty přiléváme uzený vývar vždy, když se vydusí, nakonec nám tam musí nějaký zůstat, aby jídlo bylo šťavnaté.
Pak už jen přidáme připravené maso, promícháme a necháme prohřát.