Utajené kuřecí medailonky pod Hermelínem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 ks kuřecích prsních řízků
- grilovací koření na kuře (nebo jiné oblíbené)
- olej
- 5 plátků uzené šunky (zde Schwarzwaldská)
- 1 mladá cuketa
- 1/2 pórku
- 1 červená paprika
- 2 Hermelíny
Postup Utajené kuřecí medailonky pod Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky (já jsme měla z každého 4 kusy). Okořeníme, přidáme olej a necháme chvíli stát.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu: papriku a pórek na širší proužky, neoloupanou cuketu na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje a maso na něm z obou stran dozlatova prudce opečeme.
Medailonky vyjmeme rovnou do zapékací mísy nebo pekáčku, kde je skládáme vedle sebe s menšími rozestupy.
Do výpečku přihodíme natrhanou šunku a necháme ji rozvonět.
Mírně opečenou šunku poklademe na maso, do pánve přidáme podle potřeby trochu oleje a vsypeme zeleninu.
Krátce restujeme a případně dosolíme. Ještě křupavou zeleninu přidáme k masu a vyplníme jí i případné mezery mezi jednotlivým plátky.
Navrch přidáme nakrájený Hermelín a zapečeme v troubě vyhřáté na 160-170°C asi 20 minut, aby se sýr roztavil. Nepečeme příliš prudce, abychom maso nevysušili! Podáváme s různě upravenými bramborami.