Ultra slaná bryndzová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1-2 cibule
- mletá sladká červená paprika
- mletá pálivá paprika nebo chilli koření
- mletý kmín
- 1-2 stroužky česneku (ale nemusí být)
- tymián, rozmarýn (ale nemusí být)
- 2-4 brambory
- 1 balení bryndzy
- na dochucení sůl, pepř
Postup Ultra slaná bryndzová polévka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájej cibuli na drobno, osmahni ji pomalu na oleji, cibuli lehce osol. Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší kousky.
Když je cibule pěkně do růžova osmažená (tak akorát, ne moc dohněda), přidej červenou mletou sladkou papriku (nemusíš se bát dát i trošku víc, bude pak výraznější, záleží na tvé chuti) a trošku mletého chilli nebo mleté pálivé papriky. Aby paprika nezhořkla, tak vše jen svižně promíchej a opraž a vzápětí zalij vodou, já dávám horkou vodu z konvice, je to pak rychlejší. Tento základ zalej vodou, můžeš nastrouhat i 1-2 stroužky česneku. Dále přidej mletý kmín a nakrájené brambory. Pro krásnější vůni polévky můžeš přidat trochu tymiánu, rozmarýnu... bylinky nikdy nic nepokazí. Vař do změknutí brambor a úplně na závěr přidej na kousky bryndzu a nechej lehce rozpustit, bryndzu po přidání nevař, spíš jen promíchat a vypnout hrnec. Dochutíme ještě čerstvým mletým pepřem a solí. Polévka by měla být opravdu hodně slaná, ale stále příjemně slaná.
Polévku rychle servírujeme na talíř, bryndza má tendenci trochu tuhnout, takže polévka je nejlepší čerstvá k rychlé spotřebě. Chutná samotná, ale lze doplnit osmahnutými kolečky rohlíků (dělám v toustovači), bagetky, apod.