Tyrolské špekové knedlíky recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 5 starších rohlíků
- 100 g uzeného špeku
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- sůl
- hrst petržele
- hovězí vývar
- pažitka na ozdobu
Postup Tyrolské špekové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce. Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.
Osolíme, promícháme a mokrýma rukama tvoříme koule velikosti golfového míčku. Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou. Jsou ale skvělé i se zelím a pečínkou.