Tvarohovo-limetkové suflé (bez mouky) recept
Top Recepty, MoučníkyPostup Tvarohovo-limetkové suflé (bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme nahladko. Pak ušleháme zvlášť bílky se špetkou soli na tuhý sníh, po lžicích zlehka vmícháváme do tvarohové hmoty. Mističky na suflé vymažeme máslem a vysypeme mletými mandlemi nebo kakaem, naplníme po okraj těstem a vložíme do vyhřáté trouby na plech s trochou vody. Pečeme na 170 st. asi půl hodiny.
Mezitím připravíme omáčku - do kastrůlku dáme plátek másla, rozehřejeme a přidáme 3 lžíce cukru, za stálého míchání uděláme karamel, jakmile začne hnědnout, vlijeme po troškách 2 vymačkané limetky i s trochou jemně nastrouhané kůry a pilně mícháme. Nakonec přidáme 2-3 lžíce smetany a ještě chvilku na mírném ohni vaříme, asi tak minutku.
Suflé při pečení vyběhne, ale chladnutím opět spadne, toho se nelekněte, je to běžné. Polijte omáčkou a posypte kůrou.