Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 listové těsto 250 gramů
- Náplň:
- 1 polotučný tvaroh
- 60 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 PL smetany 33 %
- pomerančová kůra - asi 1 PL
- malá lžička citronové kůry
- 1 PL vaječného likéru
- Na potírání:
- 1 žloutek
- 1 čajová lžička levandulového medu (ev. lesní med)
- Na obalování:
- levandulový moučkový cukr + 1 balíček vanilkového cukru
- můžete dát na špičku nože fialové cukrářské barvivo
Postup Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.
Přidáme vaječný likér a smícháme.
Na vále vyválíme lístkové těsto. Buď vykrajujeme kolečkem nebo použijeme udělátko na taštičky a plníme malým množstvím tvarohovo-likérové směsi.
Rozmícháme žloutek s čajovou lžičkou levandulového medu a taštičky jemně potřeme. Poté klademe na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru (levandulového) smíchaného s cukrem vanilkovým. Pokud použijete levandulový cukr dle mého návodu, můžete přidat na špičku nože fialového barviva. Horké taštičky vyndané z trouby začnou cukr barvit fialově a kuchyň se provoní vůní levandule.