Tvarohové řezy velmi šťavnaté recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 30 g čerstvého droždí
- 1 lžíce krystalového cukru
- 200 ml mléka
- 0,25 lžičky soli
- 4 žloutky
- 150 g másla nebo Hery
- 2 lžíce zakysané smetany
- Náplň:
- 1 kg měkkého tvarohu
- 4 bílky
- 2 lžíce krupice nebo dětské krupičky
- 2 vanilkové cukry
- 100 g rozinek
- 200 g krupicového cukru
- strouhaná citronová kůra z 1 menšího bio citronu
Postup Tvarohové řezy velmi šťavnaté
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme náplň: utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.
Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj krupicový cukr a opatrně vmícháme do tvarohu.
Pak zaděláme kynuté těsto.
Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.
Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo, zakysanku a vpracujeme tužší těsto. Nenecháme kynout.
Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečící papír podle velikosti plechu (40x33cm).
Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme tvarohovou náplň po celé ploše.
Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.
Odleželý propícháme vidličkou aby mohla unikat pára a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Teplotu ihned snížíme na 175 °C pečeme 25 minut, až povrch zrůžoví. Zchladlý moučník pocukrujeme.