Turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi) recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 4 vejce uvařená natvrdo nebo nahniličko
- 2 jarní cibulky
- čerstvá petrželka
- Na zálivku:
- 1/2 kávové lžičky chilli vloček nebo drceného chilli
- 1/2 kávové lžičky paprikových vloček sladkých
- 1/2 kávové lžičky mletého římského kmínu
- sůl
- pepř
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
Postup Turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi)
Postup přípravy receptu
-
Vejce nakrájíme na kousky, jarní cibulky na kolečka, petrželku posekáme a vše naservírujeme do misky.
Zálivku připravíme smícháním všech uvedených surovin a nalijeme ji na salát.
Pouze zlehka promícháme.
Podáváme s pečivem.