Tunel recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Světlý korpus:
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce oleje
- 160 g polohrubé mouky
- Tmavý korpus:
- 4 vejce
- 140 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- polohrubou mouku - s kakaem bylo dohromady 160 g
- Krém:
- 250 g másla
- 3,5 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- tresť hořká mandle
- 100 g čokolády na vaření
- 20 g tuku Omega
Postup Tunel
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme.
Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem.
Pečeme na 200°C asi 8 minut. Stejně upečeme tmavý piškot, kakao a mouku dovážit do 160 gramů. Necháme vychladnout.
Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny a přidáme pár kapek mandlové tresti.
Formu na srnčí hřebet vyložíme alobalem, potom celou formu vyložíme tmavým plátem, potřeme krémem, na krém položíme světlý plát, zase potřeme krémem, dáme tmavý plát, opět potřeme krémem a ukončíme světlým plátem.
Naplněnou formu zatížíme a necháme v lednici vychladnout.
Po vychladnutí vyklopíme, sundáme alobal polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a necháme ztuhnout.