Tuňák v pepři recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 steaky tuňáka (asi 3 cm silné)
- 4 PL směsi drcených pepřů (sečuánský, černý, zelený)
- pár snítek tymiánu
- 3 vařené žloutky
- šťáva z 1 citronu
- mořská sůl
- panenský olivový olej (cca 100 ml)
Postup Tuňák v pepři
Postup přípravy receptu
-
V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem.
Pepře promícháme se lžičkou soli a ve směsi obalíme tuňáka.
Rozpálíme gril či grilovací pánev a opékáme na ní plátky tuňáka asi 2 minuty z každé strany. Měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.
Vyjmeme a necháme asi minutu stát.
Pak ostrým nožem nakrájíme asi po 1 cm proužky zhruba do 2/3 síly plátku. Do zářezů nacpeme omáčku a steak posypeme posekaným tymiánem. Dozdobíme citronem a podáváme se salátem a bagetkou.