Trhanec s borůvkami recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 1/4 kg polohrubé mouky
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- trochu soli
- 2 lžíce cukru
- kousek citrónové kůry
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 5 dkg másla
- 30 dkg borůvek
- 3 lžíce mléka
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup Trhanec s borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Mouku rozmícháme s mlékem na hladké těstíčko. Přimícháme žloutky, sůl, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a nakonec tuhý sníh ušlehaný s bílků a prášek do pečiva. Těstíčko musí být husté jako na kapání.
Na pekáči rozpálíme máslo, vylijeme na něj těstíčko a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Když je těsto propečené, roztrháme je vidličkou a takto upravený trhanec ještě do růžová osmahneme. Hotový trhanec podáváme s borůvkami rozmačkanými s cukrem a rozředěnými mlékem.