Treska v alobalu II. recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 filety tresky
- 6 středních brambor
- 1 červená kapie
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 10 cherry rajčat
- šťáva z 1 citronu
- sušená a čerstvá bazalka
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- trochu smetany na vaření
- sůl
- pepř
Postup Treska v alobalu II.
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou.
Oloupeme brambory (můžou být i z předešlého dne), nakrájíme na plátky a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit 5 min. Slijeme a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátky, kapii na kostičky a rajčata překrojíme.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nasypeme cibuli a chvíli podusíme. Přidáme kapii, promícháme, osolíme, zakápneme citronem, opepříme, přidáme rajčata, sušenou bazalku. Promícháme a vypneme.
Alobal nastřiháme na 4 kusy, každý vymažeme trochou oleje a pokládáme kolečky brambor (cca 8 plátků). Na ně rozložíme zeleninovou směs. Trochu směsi ponecháme na pánvi, kde přidáme asi 0,5 dl smetany a prohřejeme.
Na zeleninu dáme porce tresky, které opepříme a osolíme, zakápneme trochou chilli omáčky a nakonec pokryjeme každou rybu zbytkem zeleniny se smetanou a položíme lístky bazalky.
Alobal opatrně přehneme a konce utěsníme, aby nevytekla šťáva. Alobaly položíme na plech a v předehřáté troubě při 180°C pečeme asi 30 min. Můžeme také ke konci alobal opatrně rozevřít a nechat ještě 10 min zapéct. Opatrně přendáme na talíř.