Tresčí filé s fazolemi na víně recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 300 – 450 g filé z tresky (podle velikosti porce)
- 400 g fazolí (ve slaném nálevu)
- 2 - 3 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citrónu
- 3 listy čerstvé nebo lžička sušené šalvěje
- 2 – 3 lžíce zelené petrželky
- 0,5 - 1 dl bílého vína
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky strouhaného křenu
- sůl
Postup Tresčí filé s fazolemi na víně
Postup přípravy receptu
-
Tresčí filé mírně nasolte a kápněte na ně citrónovou šťávu. Rajčata, spařená vřelou vodou oloupejte, zbavte jádřinců a dužinu pokrájejte na malé kousky. Ty vsypte do hrnce, v němž se pražila dorůžova drobně nakrájená cibule s česnekem, nastrouhaným na šupinky.
Do směsi přidejte šalvěj, přelijte vínem a do vařící směsi vložte porce ryby a zakryté duste. V polovině dušení (asi po 5-6 minutách), než byla ryba hotová, přidejte fazole z konzervy, doduste rybu, zasypejte postříhanou zelenou petrželovou natí a odstavte.
K tomu se jako příloha hodí většinou bílý chléb. Na talíři ještě rybí maso ozdobte, kromě zeleniny, lžičkou strouhaného křenu.