Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 pstruh (středně veliký - cca 300 - 400 g)
- 120 g másla
- lžička kmínu
- sůl
- po několika snítkách nebo lístcích:
- petrželka
- máta
- tymián
- šalvěj
- bazalka
- kopr
- rozmarýn
- 4 - 5 šalotek
- 1 citrón
- malé neloupané brambory
- 3 lžíce mraženého hrášku
- 1 mrkev (na tenká kolečka postrouhaná)
Postup Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a obložíme zbytkem bylinek, na rybu dáme i zbytek másla a pečeme v troubě asi 20 minut při 180°C.
Měkkou upečenou rybu z pekáče vyndáme a do výpeku nasypeme brambory překrojené na poloviny, hrášek, mrkev a šalotky a necháme péct tak dlouho, až nám mrkev a brambory změknou a jsou opečené.