Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Na salsu:
- 6 masitých rajčat čerstvých
- 6 rajčat sušených
- 2 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- čerstvě mletý pepř
- špetka namletého nového koření
- 2 snítky tymiánu
- 1 polévkové lžíce drceného tymiánu
- 6 krajíčků toustového chleba
- 6 křepelčích vajíček
Postup Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
Slupku čerstvých rajčat nakrojíme do kříže a vložíme do vroucí vody. Spaříme, vyndáme a sloupneme. Pak je rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně si nakrájíme i rajčata sušená. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a na něm osmahneme šalotky, chilli papričky a 2 stroužky česneku - vše na jemno nasekané. Přidáme oboje rajčata, osolíme, opepříme, přidáme cukr i koření.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 45 minut. Pak odklopíme, přidáme 2 stroužky česneku utřeného na pastu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Necháme vydusit, abychom měli pevnější pastu. Opečeně nasucho chléb a z křepelčích vajíček uděláme tzv. volské oko.
Salsu natřeme na toust a dozdobíme vajíčkem a můžeme posypat čerstvými bylinkami podle naší chuti.