Toskánská minestrone recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 brambory
1 konzerva rajčat (loupaných krájených)
1 konzerva bílých fazolí v tomatové šťávě (pečených)
1 mrkev
1-2 stonky řapíkatého celeru
1 čerstvá paprika
1 cuketa
1 cibule
několik listů kapusty
zelená cibulka
1 chilli papričku
olivový olej
máslo
vývar
sůl
pepř
parmazán (strouhaný)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a restujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a kapustové listy. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a vaříme doměkka.

  2. Brambory nakrájíme na malé kousky a raději je uvaříme zvlášť, v nakyslé polévce by mohly získat tvrdší povrch.

  3. Do hotové polévky přidáme konzervu fazolí, zelenou cibulku a uvařené brambory a prohřejeme. Podáváme horké, posypané sýrem, v ideálním případě parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!