Toskánská minestrone recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 brambory
- 1 konzerva rajčat (loupaných krájených)
- 1 konzerva bílých fazolí v tomatové šťávě (pečených)
- 1 mrkev
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- 1 čerstvá paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- několik listů kapusty
- zelená cibulka
- 1 chilli papričku
- olivový olej
- máslo
- vývar
- sůl
- pepř
- parmazán (strouhaný)
Postup Toskánská minestrone
Postup přípravy receptu
-
Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a restujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a kapustové listy. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a vaříme doměkka.
Brambory nakrájíme na malé kousky a raději je uvaříme zvlášť, v nakyslé polévce by mohly získat tvrdší povrch.
Do hotové polévky přidáme konzervu fazolí, zelenou cibulku a uvařené brambory a prohřejeme. Podáváme horké, posypané sýrem, v ideálním případě parmazánem.