Topinky s míchaným vejcem podle Lasyho recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 4 plátky chleba (ideálně celozrnného nebo kovářského)
- 4 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 cibulka (menší)
- kečup
- plnotučná hořčice
- sůl
- máslo
Postup Topinky s míchaným vejcem podle Lasyho
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme plamen a vmícháme do ní rozšlehaná osolená vejce.
Důležité je míchat vejce jen na začátku, aby se rovnoměrně smísila s cibulkou, potom už vejce jen lehce překládáme, aby nakonec vznikla celistvá vaječná hmota. Vejce odstavíme v momentě, kdy mají na povrchu ještě mírně tekutou konzistenci.
Smažíme na silném plameni rychle, aby se nevysušila.
Mezitím si v toustovači připravíme 4 topinky, potřeme je česnekem, posolíme a pomažeme kečupem. Vejce na pánvi rozdělíme na čtyři díly a klademe vždy na topinku.
Na závěr vejce na topince zakápneme plnotučnou hořčicí.