Topinky s hovězími proužky a cibulkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 400 g hovězí steak
- čerstvě mletý pepř
- Marináda:
- 8 lžic červeného vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička hnědého cukru
- tymián
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- 4 krajíce chleba
- 2 lžíce másla
- 1-2 stroužky česneku
Postup Topinky s hovězími proužky a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu.
Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátém oleji ji osmažíme lehce - trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla.
Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahuštěná šťáva obalí maso.
Krajíce chleba lehce opečeme z obou stran, nejlépe nasucho v topinkovači, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.