Tofu gulášek s polentovým knedlíkem recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

kostka tofu natural
250 g žampiony
menší cuketa
cibule
2 chilli papričky
5 stroužků česneku
kmín
červená paprika
pepř Just
beztukový bujon(fa Just) / masox
malý hrnek mléka
lžička žitné hladké mouky
knedlík:
hrnek polenty
2,5 hrnku vody
sůl
česnekové koření Just
mungo výhonky
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou cuketu.

  2. Poté přidám tofu, česnek na plátky,trošku vody a zase chvilku dusím. Přidám nahrubo nakrájené žampiony s chilli papričkami. Přidám opět trochu vody a bujon/masox a ostatní koření (dost kmínu a červené papriky). Žampiony a cuketa nám pustí hodně šťávy.

  3. Zahustím mlékem s žitnou moukou.

  4. Polentu uvaříme ve vodě se solí a kořením. Mícháme, až začne houstnout, přidáme výhonky a cibulku. Ještě chvíli necháme probublat.

  5. Plech si potřeme olejem a navrstvíme kaši z polenty ve výšce 1cm a necháme vychladit. Poté vykrajujeme kolečka a dáme zapéci do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!