Tofu gulášek s polentovým knedlíkem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- kostka tofu natural
- 250 g žampiony
- menší cuketa
- cibule
- 2 chilli papričky
- 5 stroužků česneku
- kmín
- červená paprika
- pepř Just
- beztukový bujon(fa Just) / masox
- malý hrnek mléka
- lžička žitné hladké mouky
- knedlík:
- hrnek polenty
- 2,5 hrnku vody
- sůl
- česnekové koření Just
- mungo výhonky
- jarní cibulka
Postup Tofu gulášek s polentovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou cuketu.
Poté přidám tofu, česnek na plátky,trošku vody a zase chvilku dusím. Přidám nahrubo nakrájené žampiony s chilli papričkami. Přidám opět trochu vody a bujon/masox a ostatní koření (dost kmínu a červené papriky). Žampiony a cuketa nám pustí hodně šťávy.
Zahustím mlékem s žitnou moukou.
Polentu uvaříme ve vodě se solí a kořením. Mícháme, až začne houstnout, přidáme výhonky a cibulku. Ještě chvíli necháme probublat.
Plech si potřeme olejem a navrstvíme kaši z polenty ve výšce 1cm a necháme vychladit. Poté vykrajujeme kolečka a dáme zapéci do trouby.