Tmavý chléb s karobem bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

480 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
225 g bezlepkové mouky Jizerka
225 g bezlepkové mouky Procelia univerzální
2 lžíce jablečné vlákniny
1 lžíce karobu
1 lžíce mletého lněného semínka
1 lžička mletého kmínu
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.

  2. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.

  3. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).

  4. Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu.

  5. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.

  6. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!