Tmavé makové kaiserky recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 300 ml vody
- 1-2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 200 g špaldové mouky
- 140 g pšeničné celozrnné mouky
- 50 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí)
Postup Tmavé makové kaiserky
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.