Tmavé makové kaiserky recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

300 ml vody
1-2 lžíce oleje
1 lžička soli
200 g špaldové mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí)

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!