Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1000 g (chlazených filetů) z tilapie
- 5-6 stroužků česneku
- čerstvý tymián
- sůl
- hladká mouka na obalení
- 4 vejce
- domácí strouhanka na obalení
- olej
Postup Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou.
Česnek utřeme se solí a rozdrceným tymiánem. Tuto směs vetřeme řádně do filetů z tilápie.
Necháme v chladu asi 30 minut.
Poté obalíme v trojobalu.
Olej rozehřejeme zprudka na plechu v troubě a poté vložíme obalené filety vedle sebe na takto rozehřátý plech dozlatova osmažit - pozvolna a stejnoměrně. V průběhu smažení filety otočíme a smažíme dál. Výhodou je, že jsou všechny filety krásně stejnoměrně usmažené (poté filety ještě papírovou utěrkou zbavíme přebytečného oleje) a máme tak čas se věnovat jiné činnosti v kuchyni. Podáváme se salátem nebo s bramborem nebo s kaší.