Thajský salát s hanger steakem recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 100 g hotového steaku z veverky/ oponky/ pupku/ roštěnce – nakrájený přes vlákna (viz. poznámky)
- 100 g okurky
- 40 g červené papriky
- 40 g zelené papriky
- 40 g žluté papriky
- 40 g mrkve
- ½ červené cibule
- snítka koriandru
- 3 listy bazalky
- 5 lístků máty
- 1 lžíce nesolených arašídů
- Zálivka:
- 2 g nastrouhaného zázvoru
- Kousek nasekané chilli papričky
- ½ nastrouhaného stroužku česneku
- 1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
- 1 lžíce limetové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 g tekutého medu
Postup Thajský salát s hanger steakem
Postup přípravy receptu
-
V míse promíchejte ingredience na zálivku.
Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.
Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky steaku. Posypte arašídy.