Thajské medové kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí stehna
1 jablko
šťáva z 1 citronu
1 pl rozinek
hrst vlašských ořechů
1 cl medu
2 dcl bílého vína nesladkého
1 cibule
špetka mleté pálivé papriky
sůl
koření na kuře
2 hřebíčky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kuracich stehien zapichnite po jednom klinceku, osolte, okorente.

  2. Stavu z citrona zmiesajte s polovickou bieleho vina a zalejte nimi stehna. Odlozte do chladnicky do druheho dna.

  3. V panvici rozohrejte olej a opecte stehna zo vsetkych stran, pridajte nadrobno nakrajanu cibulu a duste pod pokrievkou cca pol hodinu. Podlievajte s nalevom a druhou polovicou vina.

  4. Po polhodine pridajte ku stehnam, v horucej vode, premyte hrozienka, osupane platky jablk, orechy.

  5. Duste este cca 20 minut a na zaver pridajte lyzicku medu a stiplavu papriku. Nechajte prevriet. Omacka by mal byt husta, stiplavo sladkasta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!